Home > Nederlands > Over ons > Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen over lijnolieverf

Op deze website proberen wij u zoveel mogelijk te informeren over onze lijnolieverven. Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag daarna nog niet beantwoord zijn, dan kunt altijd via het contactformulier uw vraag aan ons stellen.                                                         

Wat is een lijnolieverf?

Lijnolieverf is een verf waarvan het bindmiddel lijnzaadolie is. Door de zaden van olievlas uit te persen ontstaat er een basis die de best drogende natuurlijke olie is. De hechting met de ondergrond is door de kleine moleculen bijzonder goed en de verf laat zich erg gemakkelijk verwerken.

Is de Rolsma lijnolieverf duurzaam?

Onze producten zijn vervaardigd uit de beste natuurlijke grondstoffen waardoor een langere levensduur wordt bereikt. Onze ambachtelijke kwaliteit is bijzonder duurzaam en geeft een hoge bescherming.

Wat is natuurverf en waarin verschilt ze van synthetische verf?

Natuurverf wordt gemaakt is van natuurlijke, herwinbare en vaak ook minerale grondstoffen. Ze zijn biologisch afbreekbaar en passen daarom in de ecologische kringloop. Synthetische verf heeft als basis aardolie, is niet biologisch afbreekbaar en draagt niet bij aan een gezonder milieu en afvalreductie. Het productieproces vergt heel veel grondstof, veel energie en geeft veel chemisch afval. Een fabrikant van natuurverf zorgt voor een duurzaam proces, van grondstof tot eindproduct.

Is natuurverf onbetaalbaar?

Natuurverf is, afhankelijk van het merk en de soort verf, in vele gevallen nauwelijks duurder dan de huidige op aardoliebasis gebaseerde verven. Indien men ook nog de vele hoge kwaliteit en de duurzame overwegingen hierbij optelt, is deze verf het kleine prijsverschil meer dan waard.

Droogt natuurverf slecht?

De verf droogt, vanwege de lijnolie, langzamer dan synthetische verf, maar zeker niet meer zo traag als 10 jaar geleden. Door onderzoek en ontwikkeling zijn op meerdere vlakken vooruitgang geboekt, wat ook geldt voor een verbeterde droogtijd.

Kan Lijnolieverf over bestaande verf aangebracht worden?

In de meeste gevallen kun je de natuurlijke lijnolie verven over oude (synthetische) verflagen heen schilderen. De hoge en duurzame kwaliteit van een lijnolieverf komt  echter wel het beste tot zijn recht als de verflagen vanaf de basis op de juiste wijze worden opgebouwd. De kwaliteit van een lijnolieverf over bestaande verflagen  aangebracht zijn ook afhankelijk van de kwaliteit van de verflagen die eronder zit.

Zijn alle kleuren verkrijgbaar?

U kunt elke kleur die u maar wenst bestellen, mits het geen metallic of fluoriserende kleuren zijn. Voor de kleurontwikkeling op maat vragen wij een kleine vergoeding, maar zo heeft u wel uw meest favoriete kleur!

Ambachtelijk

Onderhoud

Afbreekbaar

Milieuvriendelijk

Biobased

Duurzaam

Groen

Ondergrond

Ecologische

Lijnolieverf

Natuurverf