Home > Nederlands > Over ons > Publicaties Rolsma

Rolsma in het nieuws

De producten van Rolsma zijn uniek in hun soort. Ons nieuws, en ervaringen van onze gebruikers, kunt u op regelmatige basis in de vakbladen vinden. Hieronder vindt u een aantal publicaties waar onze producten een belangrijke rol spelen.

    maart 2015 - De Ecologische waarde preveleert      Herenhuis

       juni 2015 - Nu ook een plantaardige muurverf     Schilders Vakkrant

augustus 2015 - Je ziet het bijna groeien. Als kool.     Tubantia


Persbericht 3 juli 2015

Rolsma maakt met Eendekroos zijn eigen natuurlijke additieven

In de vijvers van het waterpark op het Landgoed Lankheet in Haaksbergen is deze week begonnen met de teelt van Waterlinzen. Deze kleine waterplantjes staan ook bekend als eendenkroos en leveren tien maal zo veel eiwitten als soja. Om de toegevoegde waarde van eiwitten voor de droging van bijvoorbeeld biobased verf te onderzoeken participeert Rolsma in het natuurlijk laboratorium dat hiermee is ontstaan. 

Met de teelt van Waterlinzen op Lankheet kan een tussenproduct verwerkt worden met een hoog eiwitgehalte. Rolsma zet met deze ontwikkeling in om een natuurlijk additief te produceren voor de lijnolieverf. Provincie Overijssel onderschrijft het belang van biobased ontwikkelingen en ondersteunt dit onderzoek met een subsidie. Naast bijvoorbeeld een verbeterde droging van verf- en lijmsoorten zal het eiwit toegepast worden in vlees vervangende voedingsproducten.

Rolsma is voortdurend op zoek naar ontwikkelingen die de verbetering van haar producten ten goede komt. Hiervoor wordt de samenwerking gezocht met bedrijven, die een gelijkgestemde duurzaamheidsambitie hebben. Voor deze ontwikkeling is o.a. de samenwerking met lijmfabrikant Unipro uit Haaksbergen gezocht. Unipro werkt vanuit de meest groene fabriek in Nederland en heeft een hoge ambitie op het gebied van MVO.

Doownload hier het persbericht.

Ambachtelijk

Onderhoud

Afbreekbaar

Milieuvriendelijk

Biobased

Duurzaam

Groen

Ondergrond

Ecologische

Lijnolieverf

Natuurverf