Home > Nederlands > Over ons > Duurzaam voor natuur

Duurzaam voor mens en natuur

Biobased

Onze wereld draait momenteel nog zo goed als volledig op fossiele grondstoffen. De verwachting is dat biomassa de komende jaren een steeds belangrijkere rol gaat spelen in onze economie. Rolsma sluit hiermee naadloos aan bij de missie om uitputting van de bodem tegen te gaan en over te stappen op herwinbare grondstoffen.

Herwinbare grondstoffen

Doordat de voorraden van fossiele grondstoffen eindig zijn moet wij op zoek naar andere manier van productontwikkeling. Natuurverven worden gemaakt op basis van natuurlijke en oogstbare grondstoffen. Lijnolie wordt gemaakt van vlas en is hier een goed voorbeeld van. Door het gebruik van deze natuurlijke materialen ontstaat ‘echte verf’. Een authentiek product zoals we dat vroeger ook hadden, maar met de technologische kennis van nu. Minister Kamp was op maandag 10 juni 2013 bij ons in Enschede. Minister Kamp bezoekt bedrijven in het teken staan van Biobased Economy. Bekijk hier de video of bekijk het artikel op RTV Oost.

Green Deal Bouwen

Rolsma maakt met zijn verven deel uit van de “Green Deal Biobased Bouwen”. Ruim 20 partijen in de bouwsector zijn, met ondersteuning van de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu en Binnenlandse Zaken, actief om het gebruik van biobased materialen, producten en concepten in de Nederlandse economie te stimuleren. Meer  hierover kunt u lezen op de link rechts in het navigatiemenu.

Vijftig tinten Overijssels groen

Landschap Overijssel en Rolsma Biobased Natuurverf hebben voorjaar 2013 vijftig tinten groene natuurverf geïntroduceerd. Dit is de eerste stap in de samenwerking die de organisaties met elkaar aangaan. De natuur kent een prachtig pallet aan groene tinten. Een mooi uitgangspunt voor Rolsma die speciale natuurverven maakt van 100% natuurlijke materialen. De opbrengst van de verf vloeit voor een deel terug naar Landschap Overijssel, die het weer investeert in de Overijsselse natuur. Zo wordt verf uit de natuur, verf voor de natuur. Meer informatie op www.landschapoverijssel.nl 

Ambachtelijk

Onderhoud

Afbreekbaar

Milieuvriendelijk

Biobased

Duurzaam

Groen

Ondergrond

Ecologische

Lijnolieverf

Natuurverf