Home > Nederlands > Basiscursus Duurzaam en verantwoord schilderen

Duurzaam en verantwoord schilderen 2016

In 2030 zal een groot deel van alle verven op de Nederlandse markt zijn gebaseerd op biogrondstoffen. Deze ambitie sprak de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten (VVVF) eind 2011 uit in de Roadmap biobased coatings. Natuurverf is gemaakt van natuurlijke herwinbare en/of minerale grondstoffen. Het product is biologisch afbreekbaar en past daarom in de ecologische kringloop.

Natuurvriendelijke verf maakte de laatste jaren een positieve ontwikkeling door. Steeds meer organisaties kiezen voor minder milieubelastende systemen. Lijnolieproducten zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor binnen- en buitenschilderwerk. Door het grote penetrerende vermogen ontstaat een perfecte hechting op alle soorten ondergronden. De verwerking en drogingseigenschappen van deze verfsystemen vragen hun aandacht in applicatie, planning en logistiek. Dergelijke systemen bieden prima kansen en mogelijkheden die na deze training optimaal kunnen worden benut.

Doelstelling

Inzicht in de toepassingsmogelijkheden en juiste inzet op het gebied van Biobased en minder milieubelastende producten, waarbij ook rekening wordt gehouden met de planning, logistieke- en veiligheidsaspecten.

Programma

  • Herkomst biobased producten
  • Vakmanschap met biobased verfproducten
  • Verftechniek en eigenschappen biobased producten
  • Voorbereiding
  • Reparatiewerkzaamheden
  • Gronden met biobased producten
  • Aflakken met biobased producten
  • Onderhoud biobased verfsysteem 

Doelgroep

Medewerkers in de schilders- en onderhoudsbranche

Duur

1 dag van 08.30 tot 16.30 uur

Aantal deelnemers

Minimaal 10, maximaal 14

Prijs

De kosten van deelname bedragen € 344,00 per deelnemer exclusief btw. In dit bedrag zijn begrepen de kosten van lesmateriaal, koffie, thee en lunch.

Deze Training valt onder het Sectorplan, Schilders kunnen nu de kosten volledig vergoed krijgen vanuit hun eigen opgebouwde tegoed binnen het persoonlijke IBR Potje.

Deze training kan ook prima in uw bedrijf worden uitgevoerd. Overleg met ons over de mogelijkheden en voordelen.

Data en locaties

30 maart 2016 - Assen

Inschrijven:

http://www.savantis.nl.training/duurzaam-en-verantwoord-schilderen/

 

Ambachtelijk

Onderhoud

Afbreekbaar

Milieuvriendelijk

Biobased

Duurzaam

Groen

Ondergrond

Ecologische

Lijnolieverf

Natuurverf